ROMANIA!!!! MARELE MEU UNIVERS!!?!!!:))

MAI ANIMALELOR!!!GAOZARILOR!! TARA LUI ALMANAHE!! CARE ESTE!!!! PAC!!PAC!!!! PASARICA!!,,CIGANGA PUTITA,,!! CIURUITILOR!!! V-AM FACUT SI LA ALEGERILE ASTEA!!!!!

vineri, 11 decembrie 2009

CA LA USA CORTULUI!!! SAU CA INTR O CAMPANIE ELECTORALA FAR DE "NŞETARE!!!


,,Bucurescii, ingramadirea aceasta paradoxala, in care se intalnesc atatea aspecte contradictorii - batrane si moderne, elegante si boccii, duioase si hilariante -, prezinta, pentru pictorul insetat de frumusetea vie, un nesfarsit domeniu de inspiratie" - N.N. Tonitza

Mai mult, jupâniţele şi doam­nele ro­mânce, “aflând că în ţările civi­liza­te unei femei îi şedea bine să aibă un amant, şi-au luat câte doi, ca să fie cât mai la modă”. (Neagu Dju­vara).

Ceva mai târziu, Laurençon a descris aceleaşi fe­mei care “urmau cu sfinţenie moda de la Paris dar, cu toate că erau înzestrate cu o fire atât de plăcută şi cu forme atât de fer­me­cătoare, nu primeau ni­ciu­na din binefacerile educaţiei”. Aceste schimbări au modificat şi reperele intimităţii. Astfel, soţii, ca “să facă pe europenii civilizaţi”, încercau cu greu să nu pară geloşi, lăsând doamnelor, “împotriva vo­inţei şi obişnuinţei lor, o libertate fără margini”, act care “le supunea fruntea la grele încercări”. Bucu­reştiul cunoştea un libertinaj ase­muit cu străvechea Capua ro­mană.
 
Astăzi, în mare măsură, bărbaţii au ca nivel de cultură maneaua şi sămânţa de dovleac, şlapii, maieul şi pantalonul bufant scurt. La asemenea “fineţuri”, femeile sunt şi ele pe măsura cererii... Elevanţa unei culturi şi educaţii atent urmărite şi îndreptate a fost înlocuită cu răvaşele de cartier, chicoteli urlate în vârtej de manele. Obscenitatea ieftină – şi nu rafinamentul acesteia care (după cum s-a văzut) este cultivat ocazional şi contextual – devine reperul fundamental de ghidare în cotidian.

Cam asa stau lucrurile in buricul targului, in punctul zero al efervescentei nationale si le regasim cu varf si indesat in imediata apropiere. Mai trageti cate o scatoalca pe scafarlie celor care va agreseaza privirea cu astfel de comportamente. Sau mai degraba tratati i cu dispret si daca sunt nelamuriti, puneti i sa ceteasca cateva almanahe!!! 


Hai paaaaaaa!!! Ca s-a facut cafeaua!!!


De la PODI educatie!!! de malformatie!!!

Niciun comentariu: