ROMANIA!!!! MARELE MEU UNIVERS!!?!!!:))

MAI ANIMALELOR!!!GAOZARILOR!! TARA LUI ALMANAHE!! CARE ESTE!!!! PAC!!PAC!!!! PASARICA!!,,CIGANGA PUTITA,,!! CIURUITILOR!!! V-AM FACUT SI LA ALEGERILE ASTEA!!!!!

joi, 10 decembrie 2009

MACAROANE SI MACARONARI!!! PE PLAIURI MIORITICE!!!



D’apai italieni au venit de mult pe taramuri romanesti (sa ne amintim de Anton-Maria del Chiaro, secretarul domnului nostru Constantin Brancoveanu). Dar imigratiunea actuala( sa ne intelegem, la inceputul secolului XX:))) isi are originea in secolul trecut. Astfel ca, din 1860 pana acum 12 ani (1920), au venit la noi 60.000 de italieni. Cei mai multi isi au obarsia din zona Venetia-Friul si alte regiuni din nordul Cizmei.

Nu ca turisti, ci ca pietrari, taietori de lemne, agricultori si, mai rar, actori. Ei sunt imigrantii italienii din Romania, care si-au parasit patria pentru un trai mai bun pe darnicele noastre plaiuri.


Majoritatea erau de conditiune modesta, dar inzestrati cu harnicie si pricepere pentru varii profesiuni. Zidari, pietrari, faiantari, agricultori, sau … de ascutitori de umbrele.

Dar unde ii gasim pe imigranti sau pe urmasii lor? Peste tot unde e rost de lucru. Scot piatra la Greci (Tulcea), unde localnicii le zic "broastele", muncesc pamantul pe langa Craiova sau prin Moldova, taie lemne in Hateg... Iar la Peles au fost zidari, dupa cum scrie regretata noastra regina si poetesa Elisabeta (Carmen Sylva).

Cam toate astea, cu exceptiunea extragerii de piatra, fac italienii si pe la Bucuresci si impregiurimile capitalei. In orasul nostru exista vreo 7.000 de macaronari, oameni destoinici majoritatea. Muncesc greu, merg duminica la biserica lor din buricul urbei, dar stiu si de distractiune!


In concluziune, multi italieni si-au facut un cheag aici, au ajuns persoane respectate si nu se mai intorc in satele si orasele din Peninsula. Decat pentru a-si petrece concediul cu neamurile. Cum si romanii nostri, cati ies  la plimbare prin lume, nu merg in Italia decat ca turisti.

Pai cine a auzit sa plece cineva la lucru, din Romania in Italia?


Asa ca, bre gargameilor, romani truditori prin cizma, trageti tare, nu va lasati, ca uite, si ei candva au fost pribegi. Sa auzim de bine si sa repopulam Italia cu daci/draci!!!


Hai paaaaaaaaa!!!! Ca v-am prezentat si saracia altora. De care ca au uitat, se pare!!!


De la PODI insamantare!! DE GINTA LATINA!

Niciun comentariu: