ROMANIA!!!! MARELE MEU UNIVERS!!?!!!:))

MAI ANIMALELOR!!!GAOZARILOR!! TARA LUI ALMANAHE!! CARE ESTE!!!! PAC!!PAC!!!! PASARICA!!,,CIGANGA PUTITA,,!! CIURUITILOR!!! V-AM FACUT SI LA ALEGERILE ASTEA!!!!!

miercuri, 21 octombrie 2009

CARUL CU BOI!!!


     Si ca sa nu ziceti ca moldovenii sunt de cacao, am sa va prezint o atitudine revolutionara si din alte provincii. Ca doar la 48 s-a rasculat tot romanul. Mai putin dobrogeanul, care statea la cafeluta turceasca facuta la nisip  si asculta muzeinul cum cheama credinciosii Semilunei la rugaciune.

     Bunaoara, La Islaz, in Tara Rumaneasca, o gasca de patrioti ce – si spunea Fratia, insufletita de ideei reformatoare, a hotarat declansarea Revolutiei si chemarea fratilor impotriva nedreptatilor. Zis si facut. Dupa ce au intocmit un program petitionar riguros, ai nostri ca brazii s-au oprit la Islaz gata sa ceteasca Proclamatia. Surprinsi au fost cand s-au pomenit ca sunt si sefi de Revolutie si toata Revolutia. Nici urma de razvratiti pe sector. Asa de mult se coalizasera confratii la ideile cu iz parizian incat nu s-au ostenit sa vina sa vada ce voieste fratele Balcescu cu ceilalti petitionari. Noroc cu popa Sapca, din Orlea, care intuind momentul stanjenitor si faptul ca marea flacara revolutionara abia de mai palpaia, a dat o fuga prin sat si i a adus pe tarani pentru ca domnii scoliti sa aiba si auditoriu. Si cum a inceput ca un fas, aceasta miscare, la fel s-a si incheiat. Cu nadragii in vine si dosul pus la bataie pentru stapanul turc si protectorul rus. Un nou violator pe scena romaneasca. Este un alt model romanesc de atitudine. Fiecare pricepe ce vrea.

     Si cum intr- o padure cu uscaturi, mai sunt si copaci verzi, in Transilvania, fratii romani, animati de Avram Iancu, s-au intalnit, s-au privit patrunzator, au pus mana pe coase si au zis : No gata ? No haiiiiiii !!! Aceasta  i atitudine dragilor !!!! Cand simti ca ti ajunge cutitul la os, pui mana pe ghioaga si dai !!Altfel, te injugi la car alaturi de alti boi si nu ai dreptul sa te plangi !!!

     Uite asa am incalecat pe o cazma si v-am terminat povestea !!! Hai paaaaaa!!! Ca Urziceniul a inceput revolta!!!!

De la PODI ilustrare!!!!


Niciun comentariu: