ROMANIA!!!! MARELE MEU UNIVERS!!?!!!:))

MAI ANIMALELOR!!!GAOZARILOR!! TARA LUI ALMANAHE!! CARE ESTE!!!! PAC!!PAC!!!! PASARICA!!,,CIGANGA PUTITA,,!! CIURUITILOR!!! V-AM FACUT SI LA ALEGERILE ASTEA!!!!!

joi, 29 octombrie 2009

CRONICA INTR O URECHE! PENTRU ALE VOASTRE DOUA URECHI!!!


Daca ma uit putin in urma prin istoria acestor locuri, gasesc diverse tipologii de personaje si personalitati. Ca Mircea ii caftea pe turci, facea prima alianta antiotomana din zona si fortifica granita sud – dunareana cu un lant de cetati, nu i lucru putin.

Ca Stefan cel Mare, a dat stralucire unei tari, a scos o din anonimat si a scris istoria vremii sale mai glorios ca nimeni altul, nu este o intamplare.

Ca Mihai cel Viteaz a dat romanilor un vis, un stat national unitar, chiar si din rationamente strategice si militare si pentru o durata de timp mica, nu – i de trecut cu vederea.

Ca Domnul Cuza, a fost un parinte pentru statul roman modern, alfabetizand gloata si dand statului principalele sale institutii, este fabulos.

Ca rege precum Carol I, strain de aceste locuri, dar mare caracter, a patronat Independenta si a dat Romaniei prima Constitutie, este de neuitat.

Ca Ferdinand I, a strans din dinti si refugiat in Moldova in 1917, nu a renuntat la poporul sau si a dat natiei cel adoptase un Stat National Unitar, in 1918, este un apogeu si un succes al unei intregi clase politice !!! Da, clasa politica !!! Pe atunci exista asa ceva.

Ca inca mai avem un Rege, Mihai I, ce de mic copil a fost obligat sa ia decizii, uneori nu tocmai usoare si in contexte fabuloase pentru natia romana si istoria mondiala si in zilele noastre este un model de comportament politic si mare caracter, trebuie studiat in scoli!!!

Ca pana si Nicolae Ceausescu, cel mult hulit, cu mijloacele si metodele sale rudimentare, a avut un vis. Sa scape tara de datorii si sa o faca independenta fata de U.R.S.S., nu trebuie uitat.

Ca avem un presedinte, ce se crede Zeus si nimic nu a facut intr – un mandat, decat un mare balci, este usor de observat !!!!

Va las sa digerati aceste repere si va intreb pe voi, ale cui pacate trebuiesc platite de generatia noastra ca sa scapam de aceste ciume din viata noastra ? Trebuie sa iesim iara in strada sa priceapa ca nu ne mai reprezinta ?Spuneti –mi voi solutia !!!!

Hai paaaaaaa !!!! Ca morala nu – i gratis !!!

De la PODI meditatie !!! Gratis, evident !!Ca i pomana electorala luna aceasta !!!



Niciun comentariu: