ROMANIA!!!! MARELE MEU UNIVERS!!?!!!:))

MAI ANIMALELOR!!!GAOZARILOR!! TARA LUI ALMANAHE!! CARE ESTE!!!! PAC!!PAC!!!! PASARICA!!,,CIGANGA PUTITA,,!! CIURUITILOR!!! V-AM FACUT SI LA ALEGERILE ASTEA!!!!!

duminică, 18 octombrie 2009

DIN PLUGURI SI TRACTOARE, SA FACEM ARME NUCLEARE!!! LA MAI MAREEE!!!

O liniste deplina si o o gura de aer proaspat, respirat cu mare pofta, pot fi ingredientele necesare unui inceput de zi. Este duminica si am pornit de acasa de la ora 7. Putinii oameni de pe strada stau zgribuliti, in asteptarea unui mijloc de transport care sa i duca la munca, sau alearga grabiti, cu mainile indesate pana la cot in buzunare, spre aceeasi destinatie. Ii privesc si mi dau seama ca nu au timp sa se bucure de acest cadou al zilei si al saptamanii. Cand timpul pare ca se scurge asa de incet incat fiecare clipa ce trece cu greu este un cadou pentru cei ce s – au trezit la aceasta ora. Dupa atata agitatie, stari diverse pe care le digeram cu voia sau fara voia noastra pe parcursul saptamanii, in anumite momente primim inapoi o oaza de liniste. Si mi pare ca o ignoram.



Imi dau seama pe masura ce iau pulsul strazii si al zilei ca unii concetateni de ai nostri lucreaza si azi. Da. Lucreaza. Si mi pare ca nu o duc prea bine. O spun chiar hainele, expresiile crispate de pe chipurile lor si energia ce nu o radiaza. Ii simt reci, aproape morti umblatori. Lucreaza la patroni. Acest lucru i clar ca si lumina zilei, ce si face schimb de tura cu noaptea si realizez ca indivizii grabiti sunt la dispozitia angajatorului, fara contract de munca ferm si in cele mai multe cazuri chiar la negru. Isi pun cocoasa la bataie pentru supravietuire. In astfel de cazuri, al muncii in domeniul privat, protectia individului si al drepturilor sale este in Romania apanajul viitorului. Este un sclavaj tacit in care fiecare dintre parti isi accepta rolul.


Nu exista lupta sindicala, nu exista lideri care sa le negocieze drepturile, ci fiecare banut in plus, leu greu, se negociaza individual, in functie de tupeul, istetimea, farmecul fiecaruia sau interesul ce l starneste patronului. O dimineata in care seful se poate trezi cu fata la cearsaf poate fi echivalenta cu o concediere. Fara somaj, fara preaviz. In mediul privat este o jungla in care ce i ce sunt puternici decid intotdeauna. Nu exista si alte alternative.


Ganudrile de azi sunt scrise de un beneficiar al bugetului de stat si desi salariul subsemnatului nu este cu mult mai mare decat al semenilor nostri ce vi i – am prezentat, o siguranta cat de mica a zilei de maine pare ca exista. Ma solidarizez cu ei, dar din pacate, si n viitor cred ca vor fi lasati in voia sortii si pentru ei nimeni nu va avea un gand mai bun decat acela de a le mai lua inca o data votul!!!

Hai paaaaaa!!! Plec sa mi rezolv problema!!!


De la PODI haladuiala!! Cu treaba!!! Cred.



Niciun comentariu: